Lådämnets årskrönika 2022

Efter två pandemiår hade vi nog alla hoppats på ett mer normalt 2022, så blev det tyvärr inte riktigt. De flesta av oss kommer nog komma ihåg 2022 som ett år präglat av ekonomisk oro och världsturbulens, men för att citera Freddy Mercury - The Show Must Go On. 

Även om styrelsen fått justera tidslinjen för vissa projekt, har arbetet i vår förening fortsatt nästan som vanligt under året.

Det primära byggprojektet har varit dräneringen kring hus 1 med tillhörande renovering av uteplatserna. I samband med arbetet passade vi även på att anlägga fyra helt nya p-platser, som är något de flesta av oss längtat efter.

Att vi 2021 installerade solceller har hjälpt att hålla våra elkostnader stabila. Installationen skedde verkligen i grevens tid då solpaneler nu är helt slut hos många leverantörer och priserna gått upp avsevärt. Intäkterna från försäljningen av lägenheten, som vi tidigare hyrde ut till ett företag, har gett ett tryggt tillskott i vår gemensamma kassa. Det helt färska bytet till Bredablick som teknisk-och ekonomisk förvaltare kommer också det att skapa både ett ekonomiskt och adminstrativt mervärde.

Det har också hänt en del i styrelsen! På vår årsstämma i maj, som tog plats på vårt kvarterskafé Jerkstrands, valdes två helt nya ledamöter, Oskar Hellström och Paulina Watts in i styrelsen och anslöt sig till redan sittande Sophie Johansson, Adam Hansson, Johanna Linder, Christopher Nilsson och Victoria von Heideman (nu suppelant). Även  Anna Sigurdsson och Nilofarr Adelzadeh valdes in som suppelanter.

Styrelsen har under året lagt många timmar på att verka för att alla vi boende trivs. På tema trivsel har vi medlemmar också genomfört två gemensamma städdagar med tillhörande grillfest. Vi uppskattar ert engagemang i vår fina, gröna förening!

Även om framtiden i nuläget är lite oviss och högst sannolikt innebär förändringar i mat- och köpvanor (gissningvis mer fiskpinnar och mindre torskrygg), ser vi fram emot 2023 och hoppas på många nya möjligheter. 

Om ni har några frågor eller funderingar är ni som alltid varmt välkomna att ta kontakt med oss på boende@ladamnet.se.

Gott Nytt År och God Fortsättning önskar, Adam, Anna, Christopher, Johanna, Nilofarr, Oskar, Paulina, Sophie och Victoria